Abbey Road


Den här bilden är tagen av fotografen Ian McMillan den 8 augusti 1969. Det är omslaget till The Beatles album Abbey Road. Innanför muren till vänster om den vita folkvagnen ligger EMIs Abbey Road Studio där skivan är inspelad. Vid den tiden gick det rykten om att Paul McCartney var död och hade ersatts av en dubbelgångare. I den här bilden kunde de som ville tolka in bevis för ryktet; Paul går i otakt med de andra, han är barfota vilket i Sicilien är en symbol för döden. Den svarta bilen på höger sida är en polis-van, vilket skulle symbolisera att polisen var med på mörkläggningen. Folkvagnen till vänster har ett registreringsnummer som slutar med 28 IF. Det tolkades som att Paul skulle ha varit 28 OM han hade levat.
Man kan väl lugnt säga att han har ägnat de senaste 40 åren åt att bevisa motsatsen.
Andra rykten säger att albumet skulle ha hetat Everest, men att de inte hade lust att åka till Himalaya för att ta omslagsbilden så de gick bara ut på gatan utanför studion istället.
En polis stoppade trafiken. McMillan stod på en stege mitt i gatan. Beatlarna gick över gatan tre gånger och McMillan hann ta sex bilder. Paul McCartney valde sedan ut den bild som användes.

Så här ser det ut nu för tiden. Eller i alla fall 2005, när den här bilden togs. Vill man veta hur det ser ut exakt just nu finns det en webbkamera där man dygnet runt kan se vad som händer där.

Platsen är en vallfärdsort för Beatles-fans. Många skriver hälsningar på muren utanför studion. Den målas om ungefär en gång per halvår för att ge plats för nya hälsningar.

Kommentarer
Postat av: lillsyrran

Kul att läsa.

2009-05-19 @ 07:50:01
Postat av: Anonym

the beatles är sjukt bra band!

2009-05-19 @ 16:32:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0